Ez a weboldal COOKIE-kat használ!
x
   


Szeretettel köszöntjük a Hírös Lovarda Sportegyesület honlapján.

Egyesületünk 2011-ben alakult, célunk a lovassport népszerűsítése, a versenysport támogatása. Továbbá az ifjúság nevelése az állatvédelemre, a testi és lelki egészség fejlesztésére, az egészségvédelemre, valamint a szabadidő hasznos eltöltésére.

Egyesületünk a Hírös Lovardában működik.

2015-ben pályáztunk összevont testnevelési óra keretében megtartandó lovas oktatásra és nyári táborok szervezésére. Mindkét pályázatunk sikeres volt.

A NEA-M-15-M 1098 azonosítójú nyertes pályázatunk segítségével a Református általános iskola és a Vásárhelyi Pál általános iskola két-két osztályának tanulói vesznek részt heti rendszerességgel a lovaskultúra oktatásban. Munkánkat az önkénteseink segítik.

A foglalkozások 90 percesek. Elméleti ismeretekben, istállógyakorlatban és lovas oktatásban részesülnek a tanulók.

Az oktatás a gyermekek méretének megfelelő iskolalovakon tanmenet alapján történik, figyelembe véve, hogy motivált már versenyekre járó lovast és az oktatástól idegenkedő kezdő gyerekekkel együtt kell oktatnunk.

Az első szakaszban a lovas oktatás hevederben történik, ahol az egyensúlyérzék fejlesztésére, a helyes ülés kialakítására fektetjük a hangsúlyt, a feladatokat lépésben, ügetésben kell végrehajtaniuk, az ügyesebbeknek lehetőséget adunk vágtázni. A második szakaszban nyeregben folytatódik a lovaglás tanulása.

A lovaglásnak számos jótékony hatása van, erősíti a vázizmot, növeli az izomerőt. Fejleszti a kondíciót és az állóképességet. Javítja a mozgáskoordinációt, a makró- és mikromozgásokat, javítja az egyensúlyérzéket, fejleszti a testtudatot. Fejleszti a ritmusérzéket, Segít a helyes légzéstechnika kialakulásában, növeli a vitálkacapitást. Önfegyelemre szoktat. Azonnali visszajelzést ad aktuális lelki állapotunkról. Segíti az önismeret elmélyítését. Feszültségoldó hatású. Növeli a koncentrációs időt. Javítja a kognitív funkciók minőségét. Elősegíti a szociális készségek fejlődését, fejleszti a problémamegoldó képességet.

A szülők számára nyílt napot tartottunk. A gyerekek számot adtak a lovakról szerzett elméleti ismereteikről és bemutatták lovas tudásukat. Az eseményről a helyi Tv és újságok is hírt adtak.

A nyári és őszi táborainkat a NEA-MA-15-SZ-0276 pályázati segítségével valósítottuk meg.

2015 nyári és őszi a táborainkba óvodás és iskoláskorú gyermekeket fogadtunk. Az első nap megismerkedtek a gyerekek a lovarda házirendjével, felmértük a lovas tudásukat. Nagy gondot fordítottunk arra, hogy összebarátkozzanak, mihamarabb jó közösséget formáljunk.

A táborban csak vizsgázott iskolalovakkal lovagoltatunk. A lovak ápolása, szerelése, az istállórend, a lovak fürdetése, a lovak legeltetése a napi teendők közé tartoztak. A háziállatok, a halak etetése is nagy örömet jelentett a gyermekeknek.

A főszerepet természetesen a lovaglás játszotta. A kezdő lovasokat hevederben lovagoltattuk, a tanév során rendszeresen lovagló gyermekek nyeregben, a lovaglás szintjüknek megfelelően.

Az érdeklődő gyermekek részt vettek íjászaton. A lovarda kertjében árnyas fák alatt pihenhettek a déli hőségben. Itt birtokba vették a játszóteret. Akinek kedve volt nemezelhetett, kézműveskedhetett.

A gyermekekkel pedagógus foglalkozott, de nagy segítséget nyújtottak a gyerekek ellátásában, foglalkoztatásában, felügyeletében az önkénteseink.

A tábor végére meghívtuk a kedves szülőket és lovasbemutatót tartottunk. A gyermekek és a szülők megelégedettségével záródtak a táboraink.

2016-ban is szeretnénk folytatni az iskolai lovasoktatást és a táboroztatást. Ennek megvalósítása érdekében újabb pályázatokat nyújtottunk be.

 

Meghívó

 

 Hírös Lovarda Sportegyesület

Közgyűlésének ülésére tisztelettel meghívom.

 

Tisztelt Egyesületi Tag!

 

Az ülés helye:             Hírös Lovarda- Kecskemét, Ballószög tanya 384.

Időpontja:                  2016. április 13-án (szerda), 1830

 

Napirend

 

1.      Közgyűlési tisztségviselők megválasztása

2.      Tájékoztatás a kilépő tagokról

3.      Tagfelvétel, tiszteletbeli tagfelvétel

4.      A módosított alapszabály elfogadása

5.      2015. évi számviteli beszámoló elfogadása

6.      Elnökség beszámolója a 2015. évről

7.      2016. évi pénzügyi lehetőségek ismertetése

8.       Egyebek

 

Amennyiben az ülés a meghívóban szereplő eredeti időpontban határozatképtelen, a megismételt ülést, változatlan napirenddel és helyszínnel ismételten összehívom 2016. április 13-án, 1930 órára.

Megjelenésére, aktív részvételére feltétlenül számítok. Akadályoztatása esetén kérem, ezt előre jelezni szíveskedjen.

Az egyesület tagját szabályos, teljes bizonyító erejű (két tanúval ellátott) vagy közokiratba foglalt meghatalmazás útján más személy is képviselheti. A meghatalmazást a közgyűlésen a levezető elnök részére át kell adni.

 

Kecskemét, 2016. április 4.

 

Patonai Melinda s.k.
Hírös Lovarda Sportegyesület 
elnöke

  

                                                                                                                                                                                                                                             

A HÍRÖS LOVARDA SPORTEGYESÜLET

2016-os nyári táborai

 

Július 25. - 29.                      NyargaLÓ lovas tábor          5-13 év

Augusztus 15. - 19.               NyargaLÓ lovas tábor          5-13 év

Augusztus 22. - 27.               NyargaLÓ lovas tábor          5-13 év

A tábor helye: Kecskemét, Kiskőrösi u. 384.

Bővebb információ: www.hiroslovarda.hu

hiros.lovarda2@gmail.com    

+ 36-30/ 454-3615- s telefonon, amíg van hely