Ez a weboldal COOKIE-kat használ!
x
   


Igényes, magas színvonalú lovardánkban képzett, tapasztalt edzők, lovasoktatók és szelíd belovagolt pónik, iskolalovak várják vendégeinket. A lovasoktatás során kiemelten fontosnak tartjuk a biztonságot és a fokozatosságot.

Póniovi programunk célja, hogy szolgáltatásunk révén ifjú lovasaink megismerkedjenek a lóval, mint háziállattal és mint  társsal, kifejlesszük az állatok iránti szeretetüket, és a kicsik sajátítsák el a lóval való kapcsolatteremtés módját, bővebb ismereteket szerezzenek az általuk lovagolt póniról. A sétalovaglás kísérővel vezetőszáron, voltizs hevederben történik, amelybe biztonságosan tudnak kapaszkodni. A ló háromdimenziós mozgása révén fejlődik a gyerekek mozgáskoordinációja, figyelme, a lovaglás fejleszti  türelmüket, önuralmukat.

Lovasaink a klasszikus elvek alapján sajátítják el a lovaglást. A szabályos ülést különböző jármódokban futószáron tanulják meg. Az önálló lovaglás előfeltétele, hogy a lovas megtanulja a szabályos segítségadást és azok alkalmazását. Hogy mennyi ideig van futószáron a lovas, az függ az oktatások rendszerességétől  ill. az egyén képességeitől.

 

A alapfokú osztályban lovaglás során lehetőség van, 2-10 fős csoportokban, szabadon lovaglásra. A csoportos lovaglás lehetővé teszi a kezdő lovas számára, hogy az addig tanultakat önállóan gyakorolja. Tovább javítjuk ülésbiztonságát, sor kerül a segítségadások pontosítására. Fejlesztjük finommozgás – koordinációjukat és elmélyítjük lovas érzésüket. Lovasaink megismerkednek a lovardában használt patanyom-figurákkal, az ívek és körök lovaglásával, az iramok szabályozásával lépés és ügető jármódban ill. elsajátítják a lovaglás technikai elemeit, megtanulják a lóval való szakszerű bánásmódot, a helyes szerszámozást és megismerkednek a lovarda szabályaival.

 

A haladó osztálylovagló csoportban a már elsajátított gyakorlatok és technikai elemek továbbfejlesztésén van a  hangsúly. Minden jármódban  ismételjük, tökéletesítjük az alapvető idomító gyakorlatokat. Az oktatás során sor kerül a díjlovas és a díjugrató versenyfeladatok előkészítésére, gyakorlására.

 

Tereplovaglásra mehet, ha az eddig ismertetett feladatokat elsajátította, biztonságos az ülése vágtában is min. fél éve lovagol a lovardában.
Az egyes szakaszoknál lovasaink vizsgát tesznek.
Lovardánkban a lovas továbbfejlődési lehetősége az ugró edzés, vagy díjlovas edzés szakedzővel, rajtengedély vizsga letétele, vagy hobbilovasként továbbra is szeretettel várunk.
 

Egyéni lovas oktatásra is van lehetőség  választott edzővel.

 

 

 

Kezdő felnőtt lovasokat is szeretettel várunk, s ne kerüljenek el bennünket a hobbilovasok sem!

Négy évszakos OTTO pálya, homokos, locsolt, boronált pálya és fedett lovarda biztosítja a folyamatos lovaglási lehetőséget.