Ez a weboldal COOKIE-kat használ!
x
   


Tájékoztató bértartóknak

A szerződéskötés adminisztratív feltételei:

Lovardánkban az adminisztratív feltételek tisztázása után kerülhet csak sor a ló / lovak beszállítására.

  • A lótartási igény bejelentése: e mail formában, (milyen céllal, kb. mennyi időtartamra jönne létre a bértartás), mellékletként a ló / lovak útlevelének 1-5 oldala és a kötelező egészségügyi vizsgálatok eredményét tartalmazó oldalai scannelve (hiros.lovarda2@gmail.com). A ló útlevele a ló belépésekor a Hírös Lovarda irodájára kerül, mely a bértartás időszaka alatt a Hírös Lovarda birtokában is marad.
  • A ló tulajdonjogának tisztázása. Amennyiben a lóútlevélben nincs átvezetve, akkor adás - vételi szerződés másolata szükséges. Ha a leendő bértartó nem a ló / lovak tulajdonosa, a tulajdonos meghatalmazását kérjük a szerződés megkötéséhez.
  • Vételi jog opció, biztosítás: a bértartási szerződés tartalmaz egy vételi jog opciós tételt, miszerint a Hírös Lovardának  vételi joga van a bértartásba beállított lóra / lovakra. Szerződéskötéskor megállapításra kerül a felek közötti megegyezéssel egy bruttó vételár. 1.000.000 Ft feletti értéknél, csak biztosítással rendelkező lovat tudunk fogadni. A vételi jog érvényesítése díj nemfizetés esetén történik meg, addig amíg a teljes körű tartozás megfizetésre nem kerül.

A Hírös Lovarda vezetősége a fenti beérkezett információk alapján dönt a bértartási szerződés megkötésének lehetőségéről, amelynek mindkét oldali aláírása után tudjuk fogadni a lovat / lovakat.

Állategészségügyi feltételek:

A lovat a telephelyre érvényes egészségügyi igazolások megléte esetén tudjuk beengedni. Feltételek: 5 hónapnál nem régebbi herpesz és influenza védőoltás, érvényes laboratóriumi negatív vizsgálati eredmények, bejegyezve a ló útlevelébe (tenyészbénaság, takonykór és fertőző kevésvérűség). A tulajdonos köteles a ló évenkénti lóinfluenza elleni vakcinázását és féregtelenítését elvégeztetni saját költségére, egyeztetve a lovardavezetővel. Amennyiben nem a lovarda állatorvosával végezteti a preventív kezeléseket – ezt köteles saját állatorvosával elvégeztetni és bemutatni a lovardavezetőnek.

A ló/lovak patkolása szintén a tulajdonos saját költsége.

Tartási információk:

A lovak részére 3x3 m alapterületű, önitatóval ellátott boxok állnak rendelkezésre, továbbá 3 oldalról zárt karámos elhelyezés is lehetséges.
A bértartási díj tartalmazza az alomszalmát, a rendszeres trágyázást, a ló etetését (3-5 kg abrak – zab, 6-8 kg réti széna naponta). Ezen felül külön díjazás fejében az infrastruktúra használatát (szabadtéri lovaspályák (homokos, négyévszakos), fedeles, jártatógép, karám.